helsingborg.lagenhet-sverige.se: Hyr lägenhet i Helsingborg

Hyr lägenhet i Helsingborg

Letar du boende i Helsingborg? Då har du hittat rätt!

Öresundsregionen är en av norra Europas mest dynamiska regioner med flera betydande städer i området. Helsingborg är en del av Öresundsregionen och växer för var dag. Letar du lägenhet i denna dynamiska region har du kommit helt rätt. Hos hittar du alla tillgängliga lägenheter i Helsingborg, både för uthyrning och till salu. Vi är en av Sveriges ledande portaler för förmedling av fastigheter. Starta din jakt på din bostad i Helsingborg redan idag!

Icon CO2 neutral website English transparent.png

Renovering av hyreslägenheter i Helsingborg

Under sommaren 2016 inleddes renoveringen av fem fastigheter med totalt 98 hyreslägenheter i området Eneborg i Helsinborg. Det är omfattande renoveringar som bland annat byte till säkerhetsdörrar, nya lösningar för el, nya kök och badrum. Renoveringen beräknas vara färdig vid årsskiftet 2018/2019.   Läs mer om renoveringen här.

Försäljningen av bostadsrätter i Helsinborg har ökat

Bostadsrättsföreningen Trevågor i Ocenhamnen i Helsinborg har sett en ökad försäljning av bostadsrätter. Intresset för området är stort och priserna för en bostadsrätt ligger på 82 000 - 89 500 kronor per kvadratmeter. Företagen Serneke och Bjurfors som leder projektet har flera andra intressanta projekt på gång med bostadsrätter i Helsingborg. Läs mer om bostadsrätterna i Helsingborg här!

Hyreshöjning av hyresrätter i Helsingborg och delar av norra Skåne

Hyresgästerna i Helsingborg och delar av norra Skåne kommer att genomgå en hyreshöjning på hyresrätter med 1 procent. Hyresutvecklingen behöver följa den allmänna ekonomiska utvecklingen. Hyresrätten anses vara en fantastisk boendeform som möjliggör för förutsättning av tillväxt. Läs vidare här  

Hyrespris för bostäder i Helsingborg kan öka med 24 procent

Fri hyressättning av bostäder på marknaden skulle leda till höga prisökningar i många stadsdelar i Sverige, Helsingborg ett är exempel. Förutom prisökningar i många kommuner i Stockholm skulle även priserna på bostäder i Helsingborg öka markant- med hela 24 procent. Bostadsmarknaden i Stockholm och Göteborg skulle dock uppleva de högsta prisökningarna med ca 50 procent. Här kan du läsa mer om effekten av fri hyressättning!

Nya bostäder byggs i Helsingborg

I Helsingborg, mer specifikt på Drottninghög, byggs nya lägenheter i form av hyresrätter. Projeektet drivs utav Helsingborgshem tillsammans med Helsingborgs stad. Projektet innefattar fyra hus som totalt kommer bestå av 108 hyresrätter i form av lägenheter. Lägenheterna är avsedda för olika typer av målgrupper.   Här kan du läsa om de nya lägenheterna i Helsingborg!

Satsning som innebär fler hyresrätter i Helsingborg

Just nu sker satsningar utav Drottninghög i Helsingborg. Satsningen innefattar nya hyresrätter, torg och vårdcentral. Syftet är främst att skapa dubbelt så många bostäder i Helsingborg under de kommande 20 åren samt lyfta området ur ett estetiskt och socialt perspektiv. Bostäderna som ska byggas kommer vara både hyresrätter samt bostadsrätter.   Läs mer om satsningen här!

Fler hyresrätter i Helsingborg

Riksbyggen vill göra en långsiktig satsning på Helsingborg och en del av denna satsning är att köpa 582 hyresrätter i området. Syftet är att bidra till stadens tillväxt och utveckling genom att erbjuda bostadssökande hyresrätter i Helsingborg. Området där dessa förvärvda hyresrätter ligger heter Dalhem och ligger i den nördöstra delen av Helsingborg.   Läs hela artikeln om dessa hyresrätter genom att trycka HÄR!

Balans på marknaden igen? Stor uppgång för hyresrätter i Helsingborg

Man läser ofta om att det är obalands på bostadsmarknaden i Sverige. Att det byggs fler bostadsrätter än hyresrätter. Denna trend är dock på väg att brytas - åtminstone i Helsingborg. Här byggs det nu fler hyresrätter, vilket nu till och med är den vanligaste formen av boenden bland nyproduktionerna. Läs hela artikeln här (låst).

Lägenheter i Helsingborg lockar tusentals intressenter

Intresset för de nya lägenheterna på Ångefärjetomten har verkligen varit skyhögt. Likaså för lägenheterna i Oceanhamnen. Här står det nämligen redan tusentals intressenter som hoppas på att få lägga vantarna på en av de nya attraktiva lägenheterna i Helsingborg. Läs mer om bostadsprojekten i Helsingborg på hd.se här.

Nya bostäder ökar värdet utav Helsingborg

Nu publiceras en studie utav Helsingborgshem tyder på att nybyggda bostäder gynnar hela bostadsmarknaden i Helsingborg. 460 nya bostäder har byggts vilket möjliggör det för 883 hushåll att flytta till Helsingborgs regionen. Nybyggen ökar rörligheten på bostadsmarknaden enligt både Boverket och SABO. Studien bidrar med mycket framtida kunskap kring nyproduktion och den reguljära bostadsmarknaden. Läs  hela inlägget här!